Šešić: Afera ‘respiratori’ pokazaće da li je pravosuđe u rukama stranaka ili na tragu pravde? :: Semberija INFO ::

 

Šešić: Afera ‘respiratori’ pokazaće da li je pravosuđe u rukama stranaka ili na tragu pravde?


„Srpska demokratska stranka je pokretač inicijative da se ispitaju sve javne nabavke i ugovori zaključeni za vrijeme trajanja vanrednog stanja i na toj inicijativi ćemo istrajati“ – istakao je Davor Šešić, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS.
 
„Kroz amandman na Odluku o ukidanju vanrednog stanja smo tražili da se osnuje komisija od pet članova u kojoj bi bili tri poslanika vlasti i dva poslanika opozicije. Njihov zadatak bi bio da prekontrolišu i ispitaju sve nabavke obavljene za vrijeme dva i po mjeseca koliko je trajalo vanredno stanje“ – ponovio je Šešić.
 
Šešić kaže da samo na takav način može da se otkriju sve protivzakonite nabavke tokom pandemije korona virusa.
 
„Odbijanje vlasti da to prihvati pokazatelj je da je bilo kriminala i korupcije a tek sad isplivavaju velike afere kao što je afera „Respiratori“ gdje je je vlast repiratore nabavljala po tri puta većoj cijeni“ – kazao je Šešić.
 
Šešić je ponovio da je više od 5 miliona KM samo od respiratora završilo u privatnim džepovima.
 
„Afera „respiratori“ je potvrda da je SDS bio na pravom putu kad smo tražili formiranje komisije za ispitivanje nabavki a ovo će biti i jedan veliki test za Tužilaštva Republike Srpske i BiH. Pokazaće se da li je pravosuđe u rukama stranaka ili pojedinca ili na tragu pravde i pravičnosti?“ – zaključio je Šešić.
 
SDS - Sektor za politiku i medije