Šećerana “uslovno” prodata kupcima iz Turske :: Semberija INFO ::

 

Šećerana “uslovno” prodata kupcima iz Turske


Skupština povjerilaca  Fabrike šećera u stečaju danas je (17.12.2018.)  većinom od 77 odsto  glasova prisutnih povjerilaca odlučila da  imovinu Fabrike šećera proda turskim firmama „Solist i Sariel“ koje djeluju kao povezana pravna lica za iznos od 5,1 milion eura. Ponuda Gorana Vajkića iz Banjaluke, koji je nudio 6,9 miliona KM za imovinu Šećerane, nije dobila nijedan glas povjerilaca.



Nebojša Matić, stečajni upravnik, nakon izglasavanja odluke o prodaji  imovine Šećerane kupcima iz Turske izjavio je da je ova ponuda „uslovno“ prihvaćena, jer kupci iz Turske  nisu do juče bili uplatili depozit od 50.000 KM.
„Oni su, navodno, poslali u elektronskom obliku potvrdu da su uplatili 25.000 eura. Na ovoj Skupštini povjerilaca prvo je usvojen izvještaj o radu stečajnog upravnika i finansijski jednogodišnji izvještaj. Skupština povjerilaca je izglasala prodaju imovine Šećerane kupcima iz Turske, ali se ne treba prerano radovati, jer čekamo da dođe do realizacije te kupovine. Oni nisu dostavili bankarsku garanciju, nisu uplatili depozit. Ovo je tek početak priče o prodaji Šećerane i detalje ćemo znati u narednim danima, kada bude pripreman predugovor o prodaji imovine Šećerane“, rekao je Matić. 

Lj.Lj.