GO SDS Banja Luka proslavio krasnu slavu Svete apostola Petra i Pavla :: Semberija INFO ::

 

GO SDS Banja Luka proslavio krasnu slavu Svete apostola Petra i Pavla


Zadatak SDS, koja je stvorila Republiku Srpsku,  trideset godina nakon nastanka je da vrati povjerenje u institucije i prosperitet, izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SDS Banja Luka Slavko Grbić,  na proslavi krsne slave banjalučkog SDS, Svetih apostola Petra i Pavla.
 
Grbić je rekao da je SDS bila uz narod kada je bilo najteže i da je sada spremna da se uhvati u koštac sa novim teškim izazovima za Republiku Srpsku.


 
„Uspjeli smo odbraniti srpsko nacionalno biće u proteklom ratu. Našem narodu je ponovo potrebna pomoć jer je Republici Srpskoj neophodan izlaz iz ekonomskog beznađa. Zadatak SDS je pokrenuti ekonomski razvoj koji će biti garancija njenog budućeg života i ostanka svih građana RS u njoj“, kazao je Grbić.
 
Istakao je da u ovom času najbitnije vratiti povjerenje u državu, institucije i ekonomiju.
 
Poručio je da SDS na predstojećim lokalnim izborima, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, želi napraviti veliko čudo koje se zove bolja, jača i moćnija Republika Srpska.


 
Anđelko Grahovac, zamjenik predsjednika  GO SDS Banja  Luka, je rekao da je SDS u proteklih 30 godina hrabro odolio brojnim iskušenjima.
 
„Kada su prvaci SDS odabrali Petrovdan za krsnu slavu nisu mogli ni slutiti da će SDS proći put sličan apostolskom putu Petra i Pavla, težak i mučenički ali hrabar i časan. Pojava SDS za Republiku Srpsku je istorijski biblijski trenutak ostvarenja Jevanđelja. Narod je osjetio da su prvaci SDS njegove sluge zato mu je dao gotovo plebiscitarnu podršku“, kazao je Grahovac.
 
On je istakao da ni najveći politički protivnici SDS-u ne mogu osporiti njegove zasluge.
 
„Srpski narod smo zaštitili od novog genocida. Izbjegnuta su nova Jadovna, Jasenovci, Gradine, Drakulići, Žitomilislići, Prebilovci… Sprječen je bratoubilački sukob kojem su Srbi bili skloni u  prošlosti. Vratili smo narod vjeri pravoslavnoj“, kazao je Grahovac. 

GRADSKI ODBOR SDS BANjALUKA