Mladen Grujičić zajednički kandidat za načelnika opštine Srebrenica - Dodik: Važno političko jedinstvo :: Semberija INFO ::

 

Mladen Grujičić zajednički kandidat za načelnika opštine Srebrenica - Dodik: Važno političko jedinstvo


SREBRENICA - Mladen Grujičić iz SNSD-a zajednički je kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica.

Dogovor o zajedničkom kandidati postignut je danas na sastanku lidera više srpskih stranaka sa predsjednicima lokalnih političkih partija Srba u Srebrenici.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Socijalističke partije Srpske Goran Selak, vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Saveza za novu politiku Zoran Mastilo i potpredsjednik Demosa Spomenka Stevanović.

Mladen Grujičić je aktuelni načelnik opštine Srrebrenica.

Dodik: Važno političko jedinstvo o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je važnost da se pokaže političko jedinstvo u Srebrenici pri izboru kandidata za načelnika opštine i najavio da će biti potpisana koalicija za podršku zajedničkom kandidatu Mladenu Grujičiću na predstojećim lokalnim izborima.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zahvalio je učesnicima današnjeg sastanka u Srebrenici i stranačkim liderima što su pokazali odgovornost i političko jedinstvo prema nacionalnom pitanju na ovim prostorima i saglasili se o zajedničkog kandidata iz SNSD-a iako su i druge partije imale svoje prijedloge.

“Imajući u vidu razne manipulacije o događajima na kraju ratnog sukoba koje su nanosile štetu srpskom narodu veoma je važno da ovdje pokažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko jednog srpskog kandidata za načelnika za lokalne izbore zbog specifičnosti ove lokalne zajednice i načina kako se on bira”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da su sve političke partije na lokalnom i republičkom nivou potpisale sporazum da se pruži podrška zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika, te dodao da će se potpisati koalicija za podršku zajedničkom kandidatu za načelnika, ali da će političke partije samostalno izaći sa odborničkim listama.

Postignut je dogovor da se shodno izbornom rezultatu konstituiše i lokalna vlast u ovoj opštini.

Dodik je zahvalio svim učesnicima ovog sastanka i rekao da svi vjeruju u izbornu pobjedu zajedničkog srpskog kandidata za načelnika.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je ova partija imala svog dobrog kandidata za kojeg su vjerovali da može da pobijedi u Srebrenici, ali je većina iz svih političkih stranaka iz Republike Srpske dala glas Grujičiću.

On je dodao da je SDS kao odgovorna partija od početka insistirala na jedinstvu i okupljanju oko zajedničkog kandidata prioritet i zbog toga su prihvatili da budu dio ove većine, odnosno svih političkih opcija.

“Podržaćemo snažno jednog kandidata koji će predstavljati cijelu koaliciju i biti načelnik svih građana Srebrenice”, poručio je Šarović i istakao da očekuju pobjedu zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

Grujičić, aktuelni načelnik, zahvalio je za ukazano povjerenje i ocijenio da je ovo istorijski trenutak za Srebrenicu i dodao kako vjeruje u novu izbornu pobjedu.

Ukazao je i da je svjestan propusta i nedostataka koje je pravio u prethodnom periodu i koje će sa stečenim iskustvom sigurno ispraviti.

“Naučio sam mnogo na greškama, uvidio probleme i nedostake koje ćemo ispraviti u narednom preiodu”, rekao je Grujičić.

Srna / Glas Srpske