Nekada najveći regionalni avio-gigant otišao u stečaj :: Semberija INFO ::

 

Nekada najveći regionalni avio-gigant otišao u stečaj


Britanski Flajbi (Flybe) sa sjedištem u Ekseteru, u Engleskoj, bio je najveća nezavisna regionalna avio-kompanija u Evropi, sve do prodaje Konekt Ervejzu (Connect Airways), u januaru 2019.

Ali , Mirror danas piše da je Flajbi postao nesolventan, te da je stavljen pod upravu licenciranih stečajnih upravnika.

Direktori i osigurani zajmodavci mogu imenovati administratore (neka vrsta stečajnog upravnika) putem sudskog procesa, kako bi zaštitili kompaniju i svoj položaj što je više moguće.

Podsjećamo vas i na samo značenje stečaja - u pitanju je zakonski postupak koji se sprovodi nad privrednim subjektom kod kojeg je došlo do ozbiljnijih problema u poslovanju (npr. nemogućnost plaćanja ili prezaduženost).

Mirror dalje piše da su, u skladu sa novonastalom situacijom, otkazani svi letovi Flajbija za Veliku Britaniji i oni koji vode iz zemlje.

Britanci koji su se nadali da će letjeti regionalnim prevoznikom, sada su dobili obavještenje od strane vlasti da ne kreću na aerodrom, te da letovi neće biti pomjereni - već ih nema.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije (CAA) je takođe objavila vijest o Flajbiju. CAA je apelovala na kupce karata daprovere najnovije informacije na veb stranici kompanije, prenosi Telegraf. 
Flajbi je, inače, obavljao do 530 letova nedjeljno na 23 rute.