Francuska pozvala EU da proglasi "Vagner" terorističkom grupom :: Semberija INFO ::

 

Francuska pozvala EU da proglasi "Vagner" terorističkom grupom


Rat u Ukrajini ušao je u 440. dan. Eksplozije u Černigovskoj oblasti, kijevskoj regiji, centralnim i istočnim regionima Ukrajine. Francuski parlament pozvao je EU da zvanično označi rusku vojnu grupu "Vagner" kao terorističku organizaciju, Žestoke borbe u Bahmutu. Pentagon objavio novi paket pomoći Kijevu vrijedan 1,2 milijarde dolara.

Francuska poziva EU da označi "Vagner" kao terorističku organizaciju

Francuski parlament pozvao je EU da zvanično označi rusku vojnu grupu "Vagner" kao terorističju organizaciju, jer se Velika Britanija navodno sprema da učini isto.

Francuski parlament jednoglasno je usvojio neobavezujuću rezoluciju koja ima za cilj da ohrabri 27 članica EU da "Vagner" stave na svoju zvaničnu listu terorističkih organizacija.

"Gde god da rade, članovi 'Vagnera' šire nestabilnost i nasilje. Oni zastrašuju i manipulišu gotovo potpuno nekažnjeno“, rekao je poslanik Benjamin Hadad parlamentu.

On je rekao da oni nisu prosti plaćenici vođeni "apetitom za novcem“, već "slede široku strategiju, od Malija do Ukrajine, podržavanja agresivne politike režima predsednika [Vladimira] Putina prema našim demokratijama“.


​Agencije / Glas Srpske