Ukrajinska diverzantska grupa upala na teritoriju Belgorodske oblasti Rusije :: Semberija INFO ::

 

Ukrajinska diverzantska grupa upala na teritoriju Belgorodske oblasti Rusije


Фото - Танјуг / АП
GRAJVORON - Na teritoriju Grajvoronskog okruga u Belgorodskoj oblasti Rusije ušla je ukrajinska diverziono-obaveštajna grupa, saopštio je gubernator te oblasti Vjačeslav Gladkov.

„Oružane snage Rusije zajedno s Pograničnom službom, Ruskom gardom i Federalnom službom bezbednosti preduzimaju neophodne mere za likvidaciju protivnika", napisao je Gladkov ne Telegramu.

Od jutra je Grajvoronski okrug tokom nekoliko sati bio meta minobacača s teritorije Ukrajine. Prema informacijama gubernatora, ranjene su dve osobe, od kojih je jedna životno ugrožena.

„Od 9 sati ujutru Grajvoronski gradski okrug nalazi se pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine. Nije bilo povrijeđenih civila. Aktiviran je naš PVO sistem. Dio rakete pao je u baštu privatnog stambenog domaćinstva u selu Antonovka. Stručnjaci za eksploziv i hitne službe su na licu mjesta i počinju da neutrališu", napisao je Gladkov tokom jutra.

Prema riječima gubernatora, u selu Kozinka se zbog minobacačkog granatiranja zapalila privatna kuća, a druga je pretrpila značajnu štetu. Oštećeni su i ograda i automobil. U selu Gora-Podol zapalio se magacin sena lokalnog salaša. U Grajvoronu su granate pogodile teritoriju jednog saobraćajnog preduzeća. Tamo nije naneta šteta. A u selu Zamostje oštećena je ograda privatne kuće.

Gladkov je istakao da su sve hitne službe na licu mesta i da se počinje sa patroliranjem teritorije.


Glas Srpske