Opsadno stanje u Sisku, specijalci dronovima traže ubicu: Komšije pretpostavljaju šta je motiv napada :: Semberija INFO ::

 

Opsadno stanje u Sisku, specijalci dronovima traže ubicu: Komšije pretpostavljaju šta je motiv napada


SISAK - Opsadno stanje vlada u sisačkom naselju Kanak u kojem specijalna policija još traži napadača koji je večeras ubio jednu osobu, a ranio još nekoliko. Kako saznaje “Večernji list“, napadač je muškarac star oko 60 godina koji živi u ulici Capraške Poljane.

On je oko 20 sati, naoružan vatrenim oružjem došao u kuću kod komšija, na njih otvorio vatru, te zapalio dvije kuće. Jednog muškarca starosti 30-ak godina je ubio, više ih ranio, a onda se dao u bijeg. Policijske blokade su na kilometar od mjesta događaja.

Komšije su za Jutarnji kazale kako je napadač od ranije imao psihičkih problema, te je optuživao komšije da ga truju. Pretpostavljaju da je to što je napadač umislio i bio motiv napada. Živi sam u trošnoj kući, nema ženu ni djecu, a mještani tvrde da „ima novaca jer je prodao neku zemlju“. 

Osmoro mještana je primljeno u sisačku bolnicu. Zapaljene su i tri kuće.

Požar na kućama ugašen
Portal Sisak.info piše da je požar na tri kuće ugašen, a potraga za napadačem još uvijek traje. Naselje je blokirano. Ulice su puste, ljudi su zaključani, dok policija traži počinioca zločina.

- Policajci su okružili područje, čuli smo dronove koji termovizijom traže počinioca zločina - javio je s terena novinar Večernjeg lista Danijel Prerad. 

Komšije napadača su u šoku, kažu da nikada ne bi očekivali ovako nešto.

- Specijalci lampama pretražuju mjesto nesreće. Dim se još nadvija nad naseljem, cijelo vrijeme se osjeti. Tri su kuće zapaljene. Vatrogasci su ugasili otvoreni plamen – istakao je.


Glas Srpske