Jedinstvena Rusija jednoglasno podržala Putina za predsjednika :: Semberija INFO ::

 

Jedinstvena Rusija jednoglasno podržala Putina za predsjednika


  Izvor: Tanjug / Glas Srpske

​MOSKVA- Partija Jedinstvena Rusija, na čijem je čelu zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske federacije i bivši predsjednik zemlje, Dmitrij Medvedev, danas je jednoglasno podržala Vladimira Putina za predsjednika na narednim izborima zakazanim za mart 2024. godine, prenose RIA Novosti.

-Pobjeda predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina kao našeg kandidata treba da bude zakonska, legitimna i potpuno neosporna. Ovo se tiče svakog člana Jedinstvene Rusije - izjavio je Medvedev. Bivši predsjednik je dodao u obraćanju partijama u Dumi da Rusija neće dozvoliti nikome da nameće pravila koja se kose s tradicijama i vrijednostima te zemlje.

Vladimir Putin istakao je da će “svako miješanje u unutrašnje stvari Rusije biće zaustavljeno i suzbijeno, u skladu sa ruskim zakonom”, što se odnosi i na predstojeće izbore, piše TASS. Putin je do sada četiri puta biran na najvišu državnu funkciju: 2000, 2004, 2012. i 2018. godine. Nakon usvajanja amandmana na Ustav, dobio je pravo da se kandiduje na izborima iduće godine, navodi RIA.