POLICIJA UHAPSILA PLjAČKAŠE KOJI SU UKRALI 7 KILOGRAMA ZLATA :: Semberija INFO ::

 

POLICIJA UHAPSILA PLjAČKAŠE KOJI SU UKRALI 7 KILOGRAMA ZLATA


Foto: Shutterstock
Splitska policija uhapsila je u utorak naveče u Podstrani trojicu muškarca koje sumnjiči da su prošle sedmice opljačkali sedam kilograma zlata iz zlatare Đonlić u središtu Splita.

Kako Hina saznaje u policiji, osumnjičenici su ruski državljani smješteni u apartmanu u Podstrani.
Pronađeno je i svih sedam kilograma ukradenog zlata, vrijednog dva miliona kuna (približno 520.000 KM).

Zlataru Đonlić opljačkala su 4. novembra trojica maskiranih muškaraca. Prvo su otvorili rolo vrata na zlatari, potom razbili staklo i zatim ukrali sav nakit. Nakon što su otišli iz zlatare spustili su rolo vrata i pobjegli.

Uposlenik zlatare u Bosanskoj ulici ispričao je i kako je nekoliko dana prije pljačke primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatare, ispred susjedne trgovine koja ne radi, posmatrala stanje i vjerovatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

– Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili sve zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakovanje nisu uopšte dirali, kao da su tačno znali gdje šta stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, voki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu… – ispričao je vlasnik.

Sve su zabilježile nadzorne kamere.

(fena)