U kući gradonačelnice pronađeno 70 kilograma kanabisa :: Semberija INFO ::

 

U kući gradonačelnice pronađeno 70 kilograma kanabisa


- Francuska policija uhapsila je gradonačelnicu Avalona Džamilu Habsuji nakon što je u njenoj kući pronađeno 70 kilograma kanabisa, javili su AFP i televizija BFM, pozivajući se na izvore u službama bezbjednosti.

Džamila Habsuji je od 2021. gradonačelnik Avalona, grada sa 6.000 stanovnika u centralno-istočnom dijelu Francuske Burgonj-Franše-Komt, a takođe je i regionalni odbornik. Njen dom je pretresen u okviru preliminarne istrage trgovine drogom, prenosi Srna.

List "L'žon republikan" objavio je da je ona kupila imanje prije tri godine, ali da tamo ne živi. Policija je, takođe, pretresla i zgradu gradske uprave Avalona.

Pozivajući se na javnog tužioca Uga de Filija, AFP je javio da je privedeno ukupno sedam lica, uključujući dvojicu braće Džamile Habsuji. De Fili je rekao da je na nekoliko lokacija zaplijenjeno 983 grama kokaina, 7.000 evra u gotovini i oko 20 zlatnih poluga.

Racija je bila dio šire kampanje protiv narkotika koja je pokrenuta ranije ove godine.

U okviru ove akcije provedene su oko 473 racije koje su dovele do hapšenja više od 7.000 osumnjičenih i pljenidbe 3,6 tona droge.

(Nezavisne)