Dodik u Parizu: SPC najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta :: Semberija INFO ::

 

Dodik u Parizu: SPC najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta


Foto: Instagram/Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas crkvu Svetog Save u Parizu, gdje ga je dočekao Njegovo preosveštenstvo episkop zapadnoevropski Justin.

Dodik je, nakon sastanka sa episkopom, rekao za RTRS da je Srpska pravoslavna crkva, uz jezik i pismo, najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta i da bez Crkve ne bi bilo budućnosti za Srbe.

- Nema nacinalne i narodne države bez vjere i crkve, a to je pogotovo važno za Srbe. To pokazuje istorija, ali i sadašnjost, a pokazaće i budućnost. Uloga ove eparhije je da okupi naše ljude koji su došli ovdje i sačuva njihov identitet - rekao je Dodik.

Episkop Justin je istakao da posjeta predsjednika predstavlja veliku čast i radost za srpsku zajednicu u Parizu.

- Želimo da pošaljemo poruku svima o neophodnosti našeg jedinstva, sloge i uzajamne ljubavi i poštovanja - rekao je episkop Justin za RTRS, dodajući da Republika Srpska brine o srpskom narodu i da je to zemlja svetih, čestitih i poštenih ljudi.

U okviru radne posjete Francuskoj, predsjednik Srpske sutra će prisustvovati sastanku u francuskom Senatu.

Zajedno sa predsjednikom Republike Srpske u posjeti Francuskoj je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željko Budimir.
 
(RTRS)