Iran napao Izrael, lansirane desetine dronova :: Semberija INFO ::

 

Iran napao Izrael, lansirane desetine dronova


Izvor: Tanjug / Glas Srpske

TEL AVIV - Iran je pokrenuo napad na Izrael koristeći desetine dronova, a premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da je Izrael spreman, prenio je Tajms of Izrael.

-Prethodnih nekoliko nedjelja Izrael se spremao za mogućnost direktnog napada iz Irana, a naša protivvazdušna odbrana je raspoređenja. Spremni smo za svaki scenario, kako za napad, tako i za odbranu - poručio je Netanijahu.

Portparol Izraelskih bezbjednosnih snaga (IDF) Danijel Hagari potvrdio je da je večeras počeo iranski napad na Izrael i da će dronovima biti potrebno nekoliko časova da dolete do izraelskog vazdušnog prostora, dodajući da su GPS servisi nedostupni na više lokacija u zemlji.

-Nedavno, Iran je ispalio dronove sa svoje teritorije i teritorije svojih saveznika ka teritoriji države Izrael. Pratimo prijetnju iz vazdušnog prostora. Govorimo o prijetnji, odnosno, o dronovima kojima treba nekoliko časova da dolete do izraelske teritorije - poručio je Hagari, prenose izraelski mediji.

On je dodao da su IDF i izraelske vazdušne strane počele da primjenjuju "dobro isplanirane odgovore za koje su se pripremale''.

-Kao dio priprema, GPS nije dostupan na nekoliko lokacija širom zemlje. Došlo je do poremećaja, ali je sve to urađeno ciljano i privremeno je - dodao je on.