DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ OBJEKAT „PLAVI ČUPERAK“ (NAGRAĐENI) :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ OBJEKAT „PLAVI ČUPERAK“ (NAGRAĐENI)


Predškolska ustanova, Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj”, raspolaže sa pet objekata među kojim i novootvoreni ,,Plavi čuperak” u naselju Ledinci. Objekat je projektovan za stotinjak mališana, a s obzirom da je vrtić počeo sa radom polovinom septembra, trenutno u njemu boravi 45 mališana, raspoređenih u dvije grupe, mješovito jaslička i mješovita vrtićka. Direktor ove predškolske ustanove Slaviša Vujanović podsjeća da je Vrtić „Čika Jova Zmaj” drugi najveći vrtić u RS sa oko 500 djece i najavljuje da će vrtić na Ledincima, punim kapacitetom početi da radi početkom naredne godine, kada će biti potpuno opremljene još dvije prostorije za boravak djece. Objekat vrtića ,,Plavi čuperak”, izgrađen je i opremljen po svim standardima predškolskog obrazovanja. Sve prostorije su komforne, adekvatno opremljene, sobe za mališane su povezane sa sanitarnim čvorom gdje je sve prilagođeno njihovom uzrastu, a prostrano dvorište i dječije igralište sa pratećim sadržajima, doprinose da boravak mališanima u ovom objektu bude bezbijedan, prijatan i sadržajan.
 

NAJTALENTOVANIJI

 
Prema ocjeni predstavnika svih predškolskih ustanova koje su učestvovale u projektu Dječiji svijet najtalentovaniji mališani predškolske ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ objekat „Plavi čuperak“ su:

1. MILA KAČAREVIĆ




2. ISIDORA BARTULA




3. MARKO MILOVANOVIĆ



-Sa mališanima u objektima Vrtića ,,Čika Jova Zmaj” rade stručno osposobljeni vaspitači, a pored svakodnevnih aktivnosti i radionica koje pružaju predškolske ustanove imamo i tri specijalizovana programa, a to su: učenje stranog jezika, školica sporta i folklor. S obzirom da je „Plavi čuperak“ sa radom počeo 17. septembra i da se i djeca još uvijek adaptiraju, planiramo da od naredne godine krenemo sa realizacijom radionica i specijalizovanih programa, a prema uzrasnim grupama’’, kaže Vujanović.

U ovoj predškolskoj ustanovi, koja je druga po veličini u RS, a po broju objekata i najveća u gradu Bijeljina, prate potrebe roditelja i uvažavaju njihove sugestije i prijedloge.

-Cilj nam je da mališani i njihovi roditelji budu zadovoljni, poštujemo standarde koji su definisani predškolskim obrazovanjem, a u tom okviru poštujemo i primijenjujemo i pavilnik o zdravoj ishrani djece’’, naglašava Vujanović. Da nastoje da imaju čestu i konstruktivnu komunikaciju sa roditeljima mališana, govori i činjenica da su u ovom mjesecu organizovali zajedničku radionicu mališana, njihovih roditelja i vaspitača, a riječ je kreativnim radovima  ,,Jesenji plodovi”. Fotografije sa ovog kreativnog događaja, krase zidove ,,Plavog čuperka”, a prostrani hol je pun zanimljiv radova koji su rezultat rada vaspitača sa mališanima. S obzirom da se vrtić nalazi na Ledincima, jednoj od najvećih gradskih mjesnih zajednica, ,,Plavi čuperak” je objekat koji je za mališane idealno mjesto za boravak, jer su udaljeni od gradske buke. Roditeljima je prednost, jer objekat nije daleko od centra, a uz to ima i obezbijeđen prostor za parkiranje. Ova oaza mira i sadržajnog prostora za djecu svoja vrata otvara svakog radnog dana od 6 časova, a sa mališanima, s puno ljubavi i profesionalnosti rade vaspitači do 17 časova.