SANjA VLAČIĆ: DIPLOMIRANI PROFESOR I ODBOJKAŠKI SUDIJA KOJI VOLI DA CRTA :: Semberija INFO ::

 

SANjA VLAČIĆ: DIPLOMIRANI PROFESOR I ODBOJKAŠKI SUDIJA KOJI VOLI DA CRTA


Dvadesetšestogodišnja Sanja Vlačić iz Lopara, diplomirani profesor matematike i fizike, izuzetno je talentovana i nadarena djevojka. U proteklim godinama iskazala je veliki dar i talenat, kako za matematiku i fiziku, tako i za crtanje i glumu. Međutim, to nije sve. Sanja je još u djetinjstvu  dobro savladala  njemački jezik, prateći televizijski program na njemačkom.  U tinejdžerskim danima položila je za odbojkaškog sudiju, tako da se njena sudijska pištaljka često može čuti na odbojkaškim utakmicama.
 

-Rođena  sam 1992. u Bijeljini, u Loparama sam završila osnovnu i srednju školu. Od svoje petnaesta godine  bavim se sportskim suđenjem. Prije četrnaest godina sam položila za odbojkaškog sudiju u Brčkom. Kada sam napunila 18 godina  položila sam za republičkog sudiju u Bratuncu. Nekoliko godina kasnije prešla sam na B listu i sada sudim u Drugoj ligi RS u odbojci. Crtanjem se bavim od svoje  desete godine, tačnije, otkako sam otkrila da posjedujem talenat za crtanje. Do sada sam naslikala i nacrtala stotinjak slika i crteža, najviše potreta. Tokom srednje škole bila sam aktivna na dramskim sekcijama. Tada sam zavoljela pozorište i glumu. Po završetku srednje škole uključila sam se u rad našeg lokalnog pozorišta ,,Duga’’ u Loparama, ali, ne bavim se aktivno glumom, jer tada upisujem fakultet i posvećujem se maksimalno studijama. Tek po završetku studija dobila sam ulogu u jednoj pozorišoj predstavi. U pitanju je pozorišni komad  ,,Bankarka’’, autora Miodraga Lukića, u kome sam glumila udbaša. Predstava je odlično primljena od strane zaljubljenika u pozorište, što nama, mladim glumcima, puno znači.
 


Sanju Vlačić smo upoznali sasvim slučajno. Prilikom pripreme teksta o njenoj majci Borki Vlačić, uspješnoj tkalji iz Lopara, saznali smo da joj u iscrtavanju i pripremi neobičnih majevičkih motiva na vezovima i tkanjima pomaže i njena kćerka Sanja, koja odlično crta.



Sanja kaže da je u međuvremenu završila fakultet i sa diplomom profesora matematike i fizike traži posao u svojoj struci.
 
-Trenutno sam zaposlena u jednoj firmi u kojoj je bilo neophodno poznavanje njemačkog jezika. Njemački jezik sam naučila pored TV ekrana, kada sam  još kao dijete gledala crtane filmove i televizijske emisije na njemačkom jeziku. Moram napomenuti da nikada nisam živjela u Njemačkoj ili drugim zemljama gdje se njemački jezik aktivno koristi, niti sam ikada išla na časove njemačkog,  ali, taj jezik perfektno razumijem”, kaže za portal Semberija info ova talentovana djevojka iz Lopara.

portal Semberija info