Milorad Jović, tehnički sekretar koalicije KOLOSI :: Semberija INFO ::

 

Milorad Jović, tehnički sekretar koalicije KOLOSI


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?
Brak koji traje 35 godina, kćerka i sin blizanci.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?

Želio sam biti mašinski inženjer. Sada radim na zagovaranju za prava osoba s invaliditetom, što je u potpunoj suprotnosti, mora se priznati.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak poslednjih godina?

Knjiga Vuka Draškovića ,,Aleksandar od Jugoslavije’’ iz koje sam shvatio kako smo mi ovdje na Balkanu uvijek bili narod za podkusurivanje velikih sila ili megalomanskih apetita naših vladara, a sve na štetu običnog naroda.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujte slobodno vrijeme?

Volim da čitam knjige svih žanrova koje kupujem ili podižem kao dugogodišnji član Narodne biblioteke „Filip Višnjić’’. Najviše slobodnog vremena provodim sa kućnim ljubimcem mačkom Mau koji me opušta od stresnog posla.

Šta bi, po vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?

Potrebno je obezbijediti više prostora za rekreaciju, kao trim staze, biciklističke staze, natkriveni bazeni itd... Obezbijediti više radnih mjesta sa odgovarajućom platom.

Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?

Vjerovali ili ne, kao prepoznatljivu turističku destinaciju. Zatim, kao grad mladih i visokoobrazovanih stručnjaka. Nadam se da će Bijeljina postati industrijski centar kao nekada, povezana dobrim komunikacijama sa okruženjem, što sada, nažalost, nije slučaj. Nadam se da će se u Semberiji i poljoprivreda oporaviti i vratiti na stare staze kao što je bila nekada.

​Semberske novine - Semberija INFO