U Šamcu pronađeno i oduzeto preko 6.000 kilograma rezanog duvana i duvana u listu :: Semberija INFO ::

 

U Šamcu pronađeno i oduzeto preko 6.000 kilograma rezanog duvana i duvana u listu


U cilju sprečavanja krivičnih djela koja se odnose na ''Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'' i '' Nedozvoljeno skladištenje robe'' , policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine, 22.09.2020.godine , izvršili su pretresanje na  tri  lokacije na području opštine Šamac  kod tri  lica.
 
Prilikom pretresanja kuća i pomoćnih objekata koje koriste lica  M.B., S. M. i  N. J. , pronađene su  i privremeno oduzete tri   mašine za rezanje duvana zvane  „Lančare“, duvan u listu  i sitno rezani duvan težine  oko 6.000  kilograma kao i  filteri za punjenje cigareta.
 
Navedeni predmeti su privremeno oduzeti i u skladu sa naredbom sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine  predati  službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Carinski terminal Domaljevac- Šamac.
 
Protiv  gore navedenih lica nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela '' Nedopušten promet akciznih proizvoda '' iz člana  210 a  i '' Nedopušteno skladištenje robe“ iz člana 210 b,  Krivični zakon Bosne i Hercegovine.
 
 
ZA PORTPAROLA POLICIJSKE UPRAVE
Spomenka Nenić