Još samo 7 dana za prijavu na zajedničku UPSHIFT radionicu u BiH i Srbiji: Prilika za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine :: Semberija INFO ::

 

Još samo 7 dana za prijavu na zajedničku UPSHIFT radionicu u BiH i Srbiji: Prilika za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine


Zajednički UPSHIFT BiH i Srbije je radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 16 do 24 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz UPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 16 do 24 godina u timovima od tri do pet članova iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije. Prijave su otvorene do 11. aprila, a radionica će se održati od 2. do 4. maja 2023. godine.
Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije ili drugih etničkih manjima, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Detaljne informacije o prijavljivanju na zajedničku UPSHIFT radionicu moguće je dobiti na Zoom Info sesijama na linku:
UPSHIFT program nastao je u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije i provodi se u 38 država širom svijeta. UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u BiH, a uz finansijsku podršku DP World-a.

Sve dodatne informacije o radionici možete pronaći na veb-sajtu UPSHIFT-a te na stranicama:
Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina
Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina

​Za više informacija kontaktirajte:
Filip Ličina, PR menadžera za UPSHIFT u BiH
Humanitarna organizacija Genesis Project, Banja Luka
+387 66 013 211
[email protected]