BiH: Do kraja sedmice promjenljivo vrijeme, od 8. augusta stabilno i svježije :: Semberija INFO ::

 

BiH: Do kraja sedmice promjenljivo vrijeme, od 8. augusta stabilno i svježije


Veći dio prvog dana augusta na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Pred kraj dana naoblačenje će zahvatiti prvo zapadne krajeve zemlje i tokom noći će se proširiti na ostale krajeve zemlje. Naoblačenje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

"Od srijede poslijepodne do kraja sedmice, preovladavaće pretežno sunčano, ali u središnjim i sjevernim područjima valja računati na poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Naročito se to odnosi na petak i subotu. U jutarnjim satima u Bosni je moguća jutarnja magla", navode iz FHMZ-a.

Minimalne temperature variraće pretežno od 12 do 18 stepeni u Bosni, na zemlje do 22. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka dosezaće vrijednosti između 26 i 32 stepena u Bosni, do 35 na području Hercegovine.

U periodu od 8. do 14. augusta, prognozira se stabilno, pretežno vedro i vjerovatno malo svježije u odnosu na prvu sedmicu augusta. Maksimalne temperature u Bosni rijetko će gdje prelaziti trideset stepeni.

Jutarnje temperature zraka variraće između 11 i 16 u Bosni, u Hercegovini do 20 stepeni. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 24 do 29 u Bosni, na jugu Hercegovine do 32 stepena.


​BHRT