Evo kada stiže promjena vremena Anadolija :: Semberija INFO ::

 

Evo kada stiže promjena vremena Anadolija


Фото - АА
SARAJEVO - Nakon stabilnog i sunčanog vikenda u BiH u toku ove sedmice neće biti većih promjena vremena, objavio je Federalni hidrometeorološki zaovod (FHMZ).

U jutarnjim satima u BiH je moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana uglavnom pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku.

Povećana vlaga u utorak usloviće manje nestabilnosti u atmosferi. Tokom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi u istočnim, centralnim i zapadnim područjima zemlje.

Minimalne temperature vazduha variraće od 11 do 16 stepeni Celzijusovih u BiH, na jugu zemlje do 18. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 20 do 26 stepeni na sjeveru, na jugu do 30.

U periodu od 16. do 22. oktobra, izgledna je promjena vremenskih prilika u BiH. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom sedmice u sjevernim i centralnim područjima mogla da bude izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uslovit će i pad temperature zraka.

Jutarnje temperature kretat će se između 7 do 11 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 13. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9 do 15 stepeni, u Hercegovini do 17.


AA / Glas Srpske