Okončana 24. redovna sjednica Vlade Distrikta: Usvojena Odluka o isplati sredstava pomoći licima koja su pretrpjela štetu zbog ASK :: Semberija INFO ::

 

Okončana 24. redovna sjednica Vlade Distrikta: Usvojena Odluka o isplati sredstava pomoći licima koja su pretrpjela štetu zbog ASK


U nastavku 24. redovne sjednice, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na prijedlog Odjeljenja za javnu bezbjednost odobrila drugu po redu isplatu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 1.805.562,50 KM, radi isplate naknade štete koju je pretrpjelo 100 lica sa teritorije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, usljed pojave bolesti afričke svinjske kuge (ASK) na području Brčko distrikta BiH.
 
Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o imenovanju članova Koordinacionog tima za praćenje realizacije obaveza Brčko distrikta BiH za realizaciju ugovora za tržnicu Arizona.
 
Zadatak Koordinacionog tima je da obezbijedi i prati realizaciju ugovornih obaveza Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, utvrđenih i definisanih Ugovorom i aneksima Ugovora, kao i koordinacija, usmjeravanje, davanje savjeta, preporuka i mišljenja za brže i efikasnije ostvarivanje planiranih aktivnosti, upozoravanje na kašnjenje ili grubo kršenje definisanih principa i obaveza definisanih Ugovorom i aneksima, te preduzimanje ostalih radnji radi blagovremenog izvršavanja ugovornih obaveza.