ADVOKAT GORAN VASILIĆ: OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA KRŠENjE AUTORSKIH PRAVA, „PLAGIJAT 2019“ :: Semberija INFO ::

 

ADVOKAT GORAN VASILIĆ: OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA KRŠENjE AUTORSKIH PRAVA, „PLAGIJAT 2019“



Osnovni sud u Bijeljini je dana 13.02.2024. godine donio presudu kojim se optuženi Musli Amar iz Bijeljine oslobađa od optužbe jer nije dokazano da je učinio djelo za koje je optužen.

Optužnicom Tužilaštva Bosne i Hercegovine broj T20 0 KT 0018234 20 od 23.12.2020.godine, optuženom Musli Amaru iz Bijeljine je stavljano na teret da je dana 28.11.2019. godine suprotno članu 32. Zakona o autorskim i srodnim pravima BiH, učinio dostupnim javnosti više autorska djela „Ubice mog oca“, „Konak kod Himlije“, „Žigosani u reketu“, „Na granici“, „Kad susjedi polude,, „Kud puklo da puklo“, „Samo ti pričaj“, „Ujka- novi horizonti“, (ukupno 710 epizoda) putem 7. internet stranica, streaming i OTT tehnologijom, čime bi izvršio krivično djelo – Nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stava 1., Krivičnog Zakona Bosne i Hercegovine.

Postupak je započeo potvrđivanjem optužnice pred Sudom BiH u Sarajevu, koji je kasnije postupak prenio na postupanje Osnovnom sudu u Bijeljini pa je isti sud u Republici Srpskoj sudio za djelo po Krivičnom zakonu BiH, jer Krivičnim zakonikom Republike Srpske nedozvoljeno korišćenje autorskih prava nije ni predviđeno kao krivično djelo...

VIŠE NA   advokatvasilic.com