Policijska uprava Bijeljina: Tokom dvodnevene akcije evidentirano 105 prekršaja :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Tokom dvodnevene akcije evidentirano 105 prekršajaU cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04. do 21.04.2024.godine sprovela je regionalnu akciju usmjerenu na kontrolu vozača pod  dejstvom alkohola i kontrolu vozača ,,dvotočkaša“.

Tokom pojačanih aktivnosti kontrolisan je 531 vozač, pri čemu je evidentirano 105 prekršaja po tematici akcije. U sklopu aktivnosti koje su provođene na kontroli vozača pod dejstvom alkohola izvršeno je 887 testiranja na prisustvo alkohola od čega je 58 vozača i sankcionisano. Najveći broj iskučenih vozača zbog prisustva alkoholisanost je u koncentraciji od 0,3 do 0,8 g/kg alkohola u organizmu 35, dok je zbog koncetracije alkohola od preko 1,5 g/kg zadržano sedam vozača. Tokom trajanja akcije evidentirano je 47 prekršaja od strane vozača ,, dvotočkaša“.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila, kako bi svi zajedno doprineli poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju.


PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
Aleksandra Marić