POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: Dvojica pala zbog kokaina i marihuane :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: Dvojica pala zbog kokaina i marihuane


U Bijeljini su dva lica lišena slobode. Kod njih je pronađeno  oko 200  grama opojne droge kokain i oko tri kilograma opojne droge marihuane.
 
Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Bijeljina, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, izršili su pretresanje lica i vozila koje koriste.
 
Izvršeno je pretresanje lica U.S. i jednog maloljetnog lica, obojica iz Bijeljine. Prilikom pretresanja lica  kod njih je pronađeno i privremeno oduzeto oko tri kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 200 grama bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, više pvc kesica za pakovanje opojne droge, te veći broj premeta sa tragovima opojne droge na sebi.
 
Opojna materija bila je namijenjena tržištu i daljoj distribuciji, odnosno prodaji.
 
Policijski službenici lišili su slobode oba lica. Prema maloljetnom licu postupaće se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.
 
Lice U.S. biće danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga'',  biti predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.
 
Navedeni rezultati su slijed kontinuiranih mjera koje policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge provode u cilju sprečava i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga'', potvrđeno je iz policije.