Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije na području Policijske uprave Bijeljina sankcionisano devet lica u protekla 24 časa :: Semberija INFO ::

 

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije na području Policijske uprave Bijeljina sankcionisano devet lica u protekla 24 časa


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina na području teritorije koju operativno pokrivaju, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, u protekla 24 časa sankcionisali su ukupno devet građana. Od navednog broja šest je sankcionisano jer nisu poštovali policijski čas, dva lica zbog nepoštovanja mjere izolacije i jedno lice zbog izazivanja panike za vreme vanredne sitacije.
 
Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo, 31.03.2020. godine oko 10,30 časova na magistralnom putu u mjestu Pelagićevu, kontrolisali su putnički automobil marke ''Tiguan''  kojim je upravljalo lice S.Č. Kontrolom je utvrđeno da lice S.Č.ne poštuje naložene mjere izolacije koje su mu naložene Rješenjem Federalnog sanitarnog inspektora na carinskim ispostava od 25.03.2020. godine. Kao suvozač u vozili nalazilo se je lice M.D kod kojeg je takođe utvrđeno, da nije poštovao naložene mjere izolacije naložene Rješenjem od 25.03.2020. godine. Oba lica su prekršajno sankcionisana.
 
Policijski službenici Policijske stanice Šamac, 31.03.2020. godine prekršajno su sankcionisali lice  D.N.  jer je prekršio odluku Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vreme vanredne situacije na teritori Republike Srpske.
 
Policijska uprava  Bijeljina apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
Aleksandra  Marić