Još četiri osobe u Bijeljini pozitivne na KOVID 19 (ukupno 9)


Do 8 časova, 1. aprila, na području Bijeljine, na KOVID 19 pozitivne su još četiri osobe. Pacijent iz Bijeljine, koji je nedavno bio u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija virusom korona, pozitivan je na KOVID 19 i nalazi se u bolničkom karantinu na respiratoru.

U bolničkom karantinu, nalazi se od 30.marta, a sa njim je i supruga čiji rezultat se očekuje. Kćerka je negativna na virus korona, ali se nalazi u kućnom karantinu pod strogim nadzorom. Pozitivan je i rezultat sa suprugu dijaliznog pacijenta koji je takođe pozitivan na KOVID 19 i koji se nalazi u bolničkom karantinu, a njegova supruga je u Domu učenika. Pozitivan je i nalaz za još jednog pacijenta koji se nalazi u UKC Banja Luka, a sa područja Bijeljine je. Trenutno je na respiratoru, a njegova supruga, takođe je pozitivna i nalazi se u Domu učenika.

- Na području Bijeljine za sada imamo ukupno tri klastera, a u saradnji sa higijensko - epidemiološkom službom odmah smo organizovali evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima. Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta panici, a oprez je podignut na najviši nivo. Očekujemo rezultate za još devet uzoraka, a do prvog aprila testirane su 44 osobe. Javnost ćemo blagovremeno obavijestiti, a ponovićemo apel građanima da se uzdrže od kontakata, da bi bilo što manje zaraženih", navodi se u saopštenju bolnice u Bijeljini. Pod nadzorom se trenutno nalazi 79 osoba.

​JZU Sveti Vračevi / Bijeljina danas