JZU Sveti vračevi 25. jun: Još jedna osoba pozitivna na KOVID19 :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti vračevi 25. jun: Još jedna osoba pozitivna na KOVID19


Na području Bijeljine u protekla 24 časa, testirano je 19 uzoraka i muškarcu mlađe životne dobi, potvrđen je KOVID19, tako da na dan, 25. jun, u bolničkom karantinu imamo ukupno tri lica, dva muškarca mlađe životne dobi koji su pod terapijom i jednu ženska osoba starije životne dobi, kojoj je i nakon retestiranja, potvrđen korona virus.

Do 25. juna, testirano je je ukupno 1.079 lica. U regionalnom Domu učenika, gdje su smještene osobe kod kojih je potvrđen virus korona i koje su bez simptoma, nalazi se 61 osoba, od kojih je 47 sa područja Zvornika, tri (3) sa područja Milića, tri (3) sa područja Bratunca, šest (6) sa područja Ugljevika i dvije (2) sa područja Bijeljine.

​Apelujemo na građane da ne ignorišu prisutnost virusa korona u zajednici i da i dalje primjenjuju preporuke i savjete medicinske struke, a to su: obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dezinfekcija zatvorenog prostora, pojačana lična higijena, održavanje fizičke distance, ograničavanje rada svih poslovnih subjekata do 23 časa, te zabrana okupljanja više od 50 lica.