NOVIH DEVET POZITIVNIH TESTOVA


Rezultati jučerašnjeg testiranja u Virusološkoj ambulanti u Bijeljini, potvrđeno je devet osoba pozitivnih na virus korona.  Ovo je prvi put od pandemije da u jednom danu imamo devet potvrđenih slučajeva, a infektolog Bolnice dr Aleksandra Radojčić naglašava da je neophodno poštovati savjete struke, koji se svakodnevno upućuju stanovništvu.

-Previše smo se opustili i zanemarili smo neophodnost lične zaštite. Danas 2. jula imamo novih devet osoba pozitivnih na kovid 19, od kojih su dva sa područja Lopara, a ostali sa područja Bijeljine i Ugljevika.

Ukupan broj pozitivnih na kovid 19, danas, 2. jula je 22, od kojih se 10 nalaze u bolničkom karantinu, sa srednje teškom slikom, i stabilni su, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su Higijensko-epidemiološke službe“, potvrdila je dr Aleksandra Radojčić i dodala da su u pitanju osobe mlađe i srednje životne dobi.

-Sve potvrđene osobe na kovid 19 prijavljujemo Higijensko-epidemiološkoj službi, a oni potom, u narednih sedam do 10 dana vrše nadzor njihovih kontakata, kako bi se pratilo zdravstveno stanje i postupalo prema utvrđenim medicinskim protokolima“, pojasnila je dr Radojčić i ponovila apel da se pridržavamo savjeta i preporuka.

Srmberija info