UPOZORENjE IZ POLICIJE: Zaštitimo svoju imovinu!


S obzirom da  je sezona godišnjih odmora, apelujemo na građane da prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova.

Statistika govori da se najviše provala u stanove i kuće događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite.

Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta.
 
- Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima, ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.
 
Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja (tehničke robe) i oružja.
 
Ne spuštajte roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih djela i to prate. Ako primijete da su roletne spuštene par dana, odmah će zaključiti  da u stanu nema nikog. 
 
Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i drugim javnim mjestima, o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno.
 
Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila. 
 
Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati, poziv može biti anoniman'', pojašnjavaju iz policije.

Policijska uprava Bijeljina