Četiri medalje karatista KK „Šampioni“ :: Semberija INFO ::

 

Četiri medalje karatista KK „Šampioni“


Proteklog vikenda u Sarajevu je održan međunarodni karate turnir „BH Sarajevo OPEN“. Turnir je obuhvatio takmičenja u svim uzrasnim kategorijama (djeca, kadeti, juniori, U21 i seniori), a učestvovalo je 868 takmičara u 944 kategorije. Karatisti su došli iz pet zemalja, iz 105 klubova.



Nezaobilazan učesnik svakog važnijeg turnira u BiH je ekipa iz Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine. Ovaj put ih je nastupilo 14 i to, Emilija Bogdanović, Iva Dokić, Nikolina Gavrić, Helena Ivković, Savo Manojlović, Milica Marić, Dimitrije Marković, Sergej Stevanović, Vanja Stojanović, Zoran Stojanović, Aleksandar Saša Živanović, Lazar Marković, Aleksandar Novicki i Miloš Simić.



Dimitrije Marković je nastupio u kategoriji dječaka uzrasta 12 godina, +52kg sa još12 drugih takmičara i izborio treće mjesto i bronzanu medalju. Aleksandar Saša Živanović je takođe osvojio bronzanu medalju u kategoriji kadeta do 52kg. Dvije srebrne medalje u kategoriji mlađih seniora (U21) osvojili su Aleksandar Novicki i Lazar Marković. Marković u težinskoj kategoriji do 67kg a Novicki do 84kg.



-Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Bilo je još nekoliko prilika za medalju (Milica Marić i Vanja Stojanović u pionirskoj i Helena Ivković u kadetskoj konkurenciji) ali sve je to sport. Naučili smo vrijedne lekcije i spremno očekujemo sljedeći nastup. Zadovoljan sam nastupom Dimitrija Markovića koji je ovom medaljom ušao među reprezentativce BiH dok je Saša Živković kao pionir nastupao u kadetskoj konkuranciji i osvojio treće mjesto. Njemu je ovo prva državna medalja u karijeri. A što se tiče Novickog i Lazara, šta da kažem? Oni su sve o sebi rekli svojim dosadašnjim rezultatima. U nedjelju su izborili finala i tamo izašli na megdan ispostaviće se, kvalitetnijim protivnicima. Osvojili srebro i nastavljamo dalje“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.

Turnir „BH Sarajevo OPEN“ imao je karakter izbornog turnira tako da su četvorica osvajača medalja iz Bijeljine osigurali sebi mjesto u karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred predstojeća međunarodna takmičenja.


KK "Šampioni"