U nedjelju se otvara nova sezona auto trka :: Semberija INFO ::

 

U nedjelju se otvara nova sezona auto trka


Bijeljina će u nedjelju, devetog aprila biti domaćin Auto kros trke koja će se bodovati u okviru Otvorenog prvenstva Republike Srpske. Prijave za učešće su još uvijek otvorene. Do danas se prijavilo 25 vozača iz Republike Srpske uz dodatno učešće vozača iz Srbije a voziće se na stazi „Respekt plus“ u Slobomiru.

Trka će se voziti u šest klasa, u zavisnosti od radne zapremine motora (od 1200 do 4000 ccm), minimalne mase vozila (od 700kg do 1280kg) i pogona (prednji, zadnji i 4x4) motornog vozila.



- Ove godine smo uveli jednu novinu a to je Auto kros TAXI. Radi o mogućnosti koju smo dali zainteresovanim građanima da vide i osjete kako izgleda kros trka iz perspektive suvozača. Zainteresovani će se moći prijaviti na dan trke a voziće se u autima koja će im uz nezaboravan doživljaj pružiti i potpunu sigurnost. Prijaviti se mogu svi punoljetni ljubitelji auto sporta.



Auto kros TAXI je naš doprinos popularizaciji auto kros trka u Semberiji  i nadamo se da će nas u nedjelju poslužiti dobro vrijeme da sve protekne na zadovoljstvo i učesnika i gledalaca i organizatora“, izjavio je za „Semberija INFO“ Nenad Stokić, direktor Auto kros trke.

Ovo je prva trka, od sedam planiranih ove godine, najavljuju organizatori.