Počinje plej of za košarkaše :: Semberija INFO ::

 

Počinje plej of za košarkaše


Utakmicama 22. kola završen je regularni dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske u košarci za muškarce.

-Ukupno je odigrana 121 utakmica, a 11 je registrovano službenim rezultatom nakon što je ekipa KK „Sokolac“ na polusezoni odustala od takmičenja. Sve utakmice su praćene putem prenosa uživo kao i putem live statistike. Putem YouTube prenosa ligu je gledalo preko 200.000 gledalaca dok je Livestats ispraćen preko 1.700.000 puta. Liga je bila zanimljiva, sa mnogo kvalitetnih i neizvjesnih utakmica, a viđeni su dobri i atraktivni potezi kao i vrhunski pojedinačni učinci koji mogu da raduju sve zaljubljenike košarke u Republici Srpskoj“, stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Prema pravilima po kojima se odigrava 1. MLRS, nakon regularnog dijela sezone četiri najbolje plasirane ekipe ulaze u plej of. Pobjednik plej ofa biće ovosezonski šampion Republike Srpske.

Nakon odigrana 22. kola u sezoni 2022/23. prvo mjesto je zauzela ekipa KK „Prijedor Spartak“ (18 pobjeda i četiri poraza), drugo mjesto je zauzela ekipa KK „Rogatica“ (isti omjer, 18/4 uz lošiji međusobni skor sa Prijedorčanima), treći su momci iz OKK „Drina Princip“ (15 pobjeda i sedam poraza) a četvrti su košarkaši KK „Radnik BNB“ iz Bijeljine (14 pobjeda i osam poraza).

U prvom polufinalu plej ofa sastaće se KK „Prijedor Spartak“ i KK „Radnik BNB“ dok će drugi par činiti KK „Rogatica“ i OKK „Drina Princip“. Igra se na dvije pobjede. Prve utakmice su na rasporedu u dane vikenda pred nama, osmog i devetog aprila, druge sedam dana kasnije a eventualna treća utakmica, majstorica igrala bi se 18. i 19. aprila.