KOŠARKA: VELIKA I VAŽNA POBJEDA EKIPE BUDUĆNOSTI :: Semberija INFO ::

 

KOŠARKA: VELIKA I VAŽNA POBJEDA EKIPE BUDUĆNOSTI


U Bijeljini je sinoć odigran derbi meč Prvenstva BiH u košarci. Trećeplasirana ekipa na tabeli, KK „Budućnost Prolab“ iz Bijeljine ugostila je lidera prvenstva, neporaženu ekipu u dosadašnjem dijelu lige, ekipu HKK „Široki“.
 
Konačni rezultat jedne neizvjesne i na momente dramatične utakmice iznosio je 85:78 (26:23, 30:19, 13:19, 16:17).

 
Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda momaka koje trenira Josip Pandža. Najefikasniji u dresu Budućnosti sinoć je bio Vojin Ilić sa 27 ubačenih poena. Iza njega se našao Branislav Đekić sa 13 poena i 10 skokova. Iskusni Milivoje Božović je za 12 minuta na terenu ubacio isto toliko koševa dok je Luka Jovanović odigrao još jednu dobru partiju i upisao 10 poena i četiri asistencije. Dvojac na poziciji plejmejkera je takođe odigrao svoju rolu. Adi Zahiragić je ubacio osam poena i upisao osam asistencija a Dinko Peljto je pružio šest asistencija i upisao četiri poena. Aleksandar Pirgić je odigrao sjajnu utakmicu i, sa stopostotnim procentom šuta iz igre upisao sedam poena. Njegoš Sikiraš je za 15 minuta provedenih na terenu dva puta šutirao i dva puta pogađao upisavši tako četiri važna poena za svoju ekipu.

 
Najbolji pojedinac u gostujućoj ekipi bio je Najt (Knight) sa 26 poena, Ivanov je upisao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova dok su Litl (Little) i Kraljević ubacili po 13.
- Posebno hvala publici na podršci! Svi smo uživali u sjajnoj košarci! Čestitke košarkašima “Širokog” na prikazanoj borbi“, stoji u saopštenju na službenoj fajsbuk stranici KK „Budućnost Prolab“.
 
Nakon 21. odigranog kola Prvenstva BiH u košarci, KK „Budućnost Prolab“ se učvrstila na trećoj poziciji sa 16 pobjeda i pet poraza. U posljednjem kolu regularnog dijela takmičenja gostuju u Mrkonjić Gradu, ekipi KK “Mladost” koje se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli prvenstva sa ostvarene četiri pobjede i 17 poraza.