U KK "UNSU" ZADOVOLjNI NASTUPOM U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

U KK "UNSU" ZADOVOLjNI NASTUPOM U BANjA LUCI


U subotu, osmog aprila Banja Luka je bila domaćin 19. Međunarodnog karate turnira "Banja Luka OPEN 2023" koji tradicionalno organizuje Karate klub "Sinđelić". 

Turnir je ove godine okupio oko 1000 takmičara i takmičarki svih uzrasta iz pet okolnih zemalja.
 
-Kao i uvijek, Karate klub "UNSU" svojim aktivnostima i učešćem podržava sve karate događaje u Republici Srpskoj pa tako i ovaj događaj nije protekao bez naših predstavnika. Ovog puta boje našeg kluba predstavljala je muška takmičarska ekipa u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji. Ostvareni su odlični rezultati tako što smo u dvije težinske kategorje uspjeli ostvariti dva naša finala i tako osvojiti četiri medalje: dvije zlatne i dvije srebrne", stoji u saopštenju KK "UNSU"
 
Prvo klupsko finale desilo se u kadetskoj konkurenciji, u kategoriji (-52kg) gdje su se sastali Vukašin Tripunović  i Ivan Knežević. Za zlatnu medalju se izborio Tripunović dok se srebrom okitio Knežević.



U drugom klupskom finalu u kategoriji pionira (2011. godište) sastali su se Andrej Jakovljević i Andrej Đurić. Zlatnu medalju osvojio je Jakovljević, dok je srebro pripalo Đuriću. 

-Pored njih jedan od naših najmlađih pionira, Andrej Milovanović ovoga je puta ostao bez medalje ali je pokazao da se na njega u budućnosti može računati. Turnir je bio zaista masovan i kvalitetan i poslužio nam je kao jedan od posljednjih pripremnih za državno prvenstvo BiH za djecu do 13 godina, koje je na rasporedu krajem mjeseca u Zenici. Imajući u vidu činjenicu da su se u veoma ozbiljnoj konkurenciji naši takmičari uspjeli izboriti za dva klupska finala više smo nego zadovoljni nastupom u Banja Luci. Ono što nam je posebno drago je činjenica da naši kadeti polako podižu formu pred nastupe u Svjetskoj ligi za mlade ovog ljeta u Poreču, dok pioniri pokazuju da su spremni za predstojeće državno prvenstvo", poručili su iz KK "UNSU".

(Semberija info)