ODBOJKAŠKI KLUB „RADNIK“ PRED ISTORIJSKIM USPJEHOM :: Semberija INFO ::

 

ODBOJKAŠKI KLUB „RADNIK“ PRED ISTORIJSKIM USPJEHOM


Muškoj odbojci u Bijeljini posljednjih je godina uvijek nedostajalo ono malo. Odbojkaši Radnika spadaju u red kvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini, ali se prethodnih godina nisu naosvajali trofeja, potvrdili su za Semberija info.  Do ove godine.

Banjaluka je 27. novembra bila domaćin finalne utakmice Kupa Republike Srpske u kojem su se sastali odbojkaši OK „Borac“ i OK „Radnik“. Na putu do finala OK „Radnik“ je u četvrtfinalnom meču savladao OK „Modriča Novoprom“ maksimalnim rezultatom 3:0, a istim rezultatom u polufinalu je pobijeđen i OK „Gacko“. Finale je završeno rezultatom 1:3 za OK „Radnik“ (25:19, 21:25, 18:25, 23:25). Prvi ovosezonski trofej, Kup RS su tako, nakon 2002. godine  po drugi put donijeli u Bijeljinu. Pored osvojenog Kupa, mladi Nikola Drljić, iz pobjedničkog tima, proglašen je za najboljeg igrača finalnog meča.
 
Finalisti Kupa u dva entitetska odbojkaška saveza izborili su plasman u polufinale Kupa BiH. Tamo je Bijeljince dočekala ekipa OK „Bosna“ iz Sarajeva. OK „Radnik“ je u dvije utakmice odigrane u prvoj polovini februara ove godine ovjerio kartu za finale. U prvoj utakmici u Sarajevu, upisali su pobjedu 1:3, dok je u Bijeljini viđena prava odbojkaška utakmica i konačnih 3:0 u setovima za domaće. Odbojkaši Radnika su finale Kupa BiH igrali 11. marta na domaćem terenu protiv starog rivala, HOK „Domaljevac“. Druga titula u sezoni, Kup BiH je osvojen rezultatom 3:0 u setovima (25:16, 25:19, 25:19).


 
-Na početku ove sezone planirali smo da tek sljedeće sezone „napadnemo titulu“ međutim, okolnosti su se tako posložile da su nam se ambicije počele ostvarivati ove sezone. Nakon što smo, poslije 2002. godine ponovo osvojili Kup Republike Srpske porasli su nam apetiti. Vidjeli smo da možemo ići još dalje. U finalu Kupa Bosne i Hercegovine smo pobijedili uvijek neugodnu ekipu Domaljevca sa 3:0 u setovima. Oni su regularni dio Premijer lige BiH zasluženo završili ispred nas na prvom mjestu i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Nakon osvajanja Kupa BiH sa još većim ambicijama smo ušli u plej of za prvaka BiH gdje smo u četvrtini finala u dvije utakmice bili bolji od ekipe Ljubinja, a u polufinalu, isto tako u dvije utakmice bili bolji od ekipe OK „Kakanj“, aktuelnog prvaka BiH“, rekao je za „Semberija info“ Vladimir Milićević, drugi trener seniorske ekipe OK „Radnik“.


 
OK „Radnik“ je osvajao titule Kupa i šampiona RS. Dva puta su igrali u finalu plej ofa za prvaka BiH (u sezoni 2016/17. i 2017/18.) protiv OK „Mladost“ iz Brčkog i oba puta bili vicešampioni. Prilika koju imaju, da ove sezone osvoje tri titule, istorijska je prilika.
 
-Lično mislim da smo prošle godine imali jako dobru ekipu, ali nedostajalo nam je „ono nešto“. Ove godine smo pronašli taj čarobni sastojak, a on se sastoji u jako bliskom odnosu i saradnji uprave kluba, stručnog štaba i odbojkaša. Upravo taj odnos je napravio razliku u odnosu na prethodne sezone. Takođe, ne smijemo zaboraviti da uspjesi u sportu ne dolaze preko noći. Rezultati koje ove godine žanjemo posijani su tokom prethodnih sezona u kojima je OK „Radnik“ igrao važnu ulogu. Sve to sada dolazi na naplatu. Ova sezona je rezultat ispravnog odnosa prema klubu koji smo imali prethodnih godina“, istakao je Milićević, pohvalivši mlade odbojkaše koji su ponikli u OK „Radnik“ a koji sada igraju bitnu ulogu u seniorskom timu.
 
OK „Radnik“ sutra igra drugu utakmicu za prvaka BiH!

Finale plej ofa Premijer lige BiH je repriza finala Kupa BiH, s tim što se u ovom formatu igra na dvije dobijene utakmice. Prva je odigrana 15. aprila u Orašju gdje se HOK „Domaljevac“ rezultatom 3:1 (21:25, 25:19, 25:17, 25:18) revanširao Bijeljincima za poraz u finalu Kupa BiH. Ovo je bio prvi poraz Radnikovih odbojkaša nakon 29. oktobra 2022. godine i poraza od OK „Bosna“ u regularnom dijelu prvenstva. Druga utakmica na programu je sutra, 21. aprila, gdje će bijeljinski odbojkaši imati priliku da na domaćem terenu izjednače rezultat u seriji.
 
 
Klub sa ambicijama i planom za budućnost


-Unazad dvije godine, koliko je aktuelna uprava na okupu, napravili smo projekat kako da poboljšamo rezultate svih selekcija i evo rezultati dolaze i prije nego smo se nadali. Uspjeli smo da osvojimo Kup Republike Srpske nakon 20 godina pauze. Velika je stvar što smo uzeli taj trofej. Potom smo osvojili Kup BiH i već sada rezervisali mjesto u Evropi u okviru CEV Kupa. Bez obzira na poraz u prvoj utakmici finalne serije plej ofa za prvaka BiH i dalje imamo velike šanse da i ovu titulu donesemo u Bijeljinu a našem klubu obezbjedimo kvalifikacije u okviru evropske Lige šampiona. Naš dugoročni cilj je da postanemo regionalni odbojkaški centar, prije svega da radimo sa mlađim igračima s naših prostora, ali ćemo proširiti priču i na igrače koji nisu sa ovih prostora“, rekao je za „Semberija info“ Darko Manojlović, predsjednik OK„Radnik“.
 
(Semberija info)