TITULA , LIGA ŠAMPIONA I ISTORIJA! Crvena zvezda je opet prvak Srbije - NEMA JOJ RAVNOG u Superligi! :: Semberija INFO ::

 

TITULA , LIGA ŠAMPIONA I ISTORIJA! Crvena zvezda je opet prvak Srbije - NEMA JOJ RAVNOG u Superligi!


Fudbaleri Crvene zvezde  pobedom nad TSC-om (4:1) na Marakani tokom današnjeg dana obezbedili su titulu prvaka Srbije šest kola pred zvaničnog kraja šampionata, odnosno već u prvoj rundi plej-ofa.

I to znači da  će  šestu godinu uzastopno na trofej biti ugravirano ime Zvezde, koja je napravila neverovatnu razliku u poenima u odnosu na prve pratioce,  Čukarički i TSC.

Ali , Crvena zvezda je danas napravila još jedan veliki podvig - prva se od svih u Evropi plasirala u Ligu šampiona za narednu sezonu!

Da , dobro ste čuli. Nijedan drugi klub, čak ni iz najvećih evropskih liga, još matematički nije obezbedio plasman u elitno takmičenje naredne sezone. Blizu toga je Barselona u Španiji, kao i Napoli u Italiji...
Ali u Nemačkoj se vodi velika borba, u Francuskoj je isto dosta "gušće" nego ranije, a i u Engleskoj Arsenal i Mančester siti još  nisu dovoljno odmakli ostalima da bi mogli da se pohvale da su već  rešili tu muku. Tobdžije su zapravo mogle to da urade juče, ali nisu pobedile Sautempton.

Navijači Zvezde tako mogu da se hvale i ovim podatkom posle večerašnjeg rezultata na Marakani. Uz njih  će se naredne sezone priključiti po  četiri najbolja tima iz Engleske,  Španije, Italije i Nemačke, po dve iz Francuske i Portugala, odnosno po jedna iz Holandije, Austrije i Škotske, kao i osvajač  Lige  šampiona ove godine ili prvak Ukrajine, ako je taj klub već  obezbedio tu  čast kroz  š ampionat.

(Telegraf.rs)