ISTORIJSKI REZULTATI BIJELjINSKOG SPORTA :: Semberija INFO ::

 

ISTORIJSKI REZULTATI BIJELjINSKOG SPORTA


Ljubitelji sporta u našem gradu u subotu, 29. aprila svjedočili su ispisivanju novih stranica istorije bijeljinskog sporta. Te noći, dva sportska kolektiva ostvarili su uspjeh kakav niko nikada ranije u Bijeljini nije postigao.

Odbojkaši OK „Radnik“ su po prvi put osvojili titulu najbolje muške ekipe u Bosni i Hercegovini. Sezonu 2022/23. bijeljinski odbojkaši će pamtiti po tri titule koje su potpuno zaslužno osvojili.



Pored šampionske titule OK „Radnik“ je osvojio Kup BiH i Kup Republike Srpske. Očekujemo njihov nastup u evropskim takmičenjima.

U isto vrijeme kada su se odbojkaši Radnika u Orašju borili za svoj treći ovosezonski pehar, košarkaši KK „Budućnost Prolab“ su u Gradskoj dvorani u Račanskoj ulici igrali treću odlučujuću utakmicu četvrt finala plej ofa Prvenstva BiH protiv KK „Bosna“, popularnih sarajevskih Studenata.



U prethodna dva susreta i jedni i drugi su upisali po pobjedu pa je subotnji meč odlučivao ne samo o putniku u polufinale plej ofa već i o učesniku ABA 2 lige za sljedeću sezonu. Treba istaći da košarkaši Budućnosti, od prvog minuta meča ništa nisu prepustili slučaju i na kraju su slavili rezultatom 94:59 (17:12, 25:10, 24:20, 28:17). U polufinalu plej ofa KK „Budućnost Prolab“ će igrati protiv KK „Igokea“.

Ako je neko pomislio da je ovim sezona uspjeha završena, prevario se. Za nekoliko dana počinje lov na titulu prvaka BiH još jednog bijeljinskog kluba. U nedjelju, sedmog maja KMF „Radnik MD Shop“ igra prvu utakmicu polufinala plej ofa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Obzirom na sve što su futsaleri Radnika učinili tokom prethodne tri godine, niko ne sumnja u njihov kvalitet i visoku ambiciju. 



Da podsjetimo: U okviru manifestacije “Izbor sportiste godine Grada Bijeljina za 2022. godinu” stučni žiri je u kategoriji “Najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji” na prva tri mjesta izabrao: Davora Arnautovića (KMF “Radnik MD Shop”), Luku Jovanovića (KK “Budućnost Prolab”) i Nikolu Drljića (OK “Radnik”). Natupajući na visokom nivou, Luka i Nikola su u dosadašnjem dijelu 2023. godine pokazali da prošla godina i postignuti rezultati nisu bili slučajnost. Ništa manje ne očekujemo ni od Davora Arnautovića u mečevima koji slijede.


​Semberija info