Faruk Hadžibegić je bivši, BiH traži novog selektora :: Semberija INFO ::

 

Faruk Hadžibegić je bivši, BiH traži novog selektora


Faruk Hadžibegić neće ostati na mjestu selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Nakon debakla protiv Luksemburga, bh. stručnjak je izgubio povjernje bh. fudbalske vlade koja će u narednom periodu izabrati njegovog nasljednika. 

Zmajevi su uvezali tri vezana poraza u kvalifikacijama za Euro 2024. godine i došli u nezavidnu situaciju. Čelnici Fudbalskog saveza BiH dva dana nakon utakmice sa Luksemburgom su sjeli sa Hadžibegićem i kako saznaje naš portal dogovorili sporazumni raskid saradnje.

Tako bivši proslavljeni fudbaler nakon samo četiri utakmice napušta kormilo bh. tma na kojem je početkom godine zamijenio Ivajla Peteva. Kao najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika spominje se Mladen Krstajić, trenutno selektor selekcije Bugarske. 

Dosadašnji selektor "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić u narednom periodu više neće obnašati ovu dužnost.

Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

NS/FS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u "A" reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere.