Ima milione, a ne zanimaju ga egzotične destinacije: Evo gdje je Nikola Jokić pronašao oazu mira :: Semberija INFO ::

 

Ima milione, a ne zanimaju ga egzotične destinacije: Evo gdje je Nikola Jokić pronašao oazu mira


BEOGRAD - Nikola Jokić nije od sportista koji baterije poslije naporne sezone puni na moru i egzotičnim ljetovalištima. Vjerovatno jedan u hiljadu!

Centar Denvera koji je osvojio NBA prsten i titulu unikatan je i po ovom pitanju, jer odmara u rodnom Somboru, u vojvođanskoj ravnici sa porodicom.

Kao i proteklih godina, tako i ove Nikola Jokić je sa porodicom, suprugom Natalijom i kćerkicom Ognjenom iz Amerike tokom ljeta stigao u rodni kraj. A, tu uživa u vikendici koja se nalazi van grada, to je “njegovo more” svakog ljeta.

Poznat je Srbin po tome što privatan život čuva daleko od javnosti i medija. Normalno je da želi mir i spokoj, bez obzira na popularnost jer je prva zvijezda NBA lige.

Nikola Jokić živjeo je sa roditeljima i braćom Strahinjom i Nemanjom u zgradi, na četvrtom spratu u ulici Gruje Dedića. Potom su se roditelji preselili u dvorište sa dvije kuće, gdje i danas žive. Nikola Jokić na kružnom toku prema Subotici i Bezdanu gradi novi dom. Somborci taj potez zovu Venac.

Na toj lokaciji su pri kraju izgradnje tri velelepne kuće za Nikolu i njegovu braću, gdje će oni provoditi ljeto kada se vrate iz Amerike.

Biće to oaza mira za Jokiće, a cijli posed biće opasan visokom ogradom, baš onako u vojvođanskom stilu, kako bi sačuvali spokoj i intimu. Kako pričaju mještani Sombora, Jokićeva vila je izgrađena u obliku ćiriličnog slova “G”.

O tome šta Jokić voli govorio je i njegov kum Nebojša Vagić u razgovoru za “BSC Happy portal”.

- Nikola dok je u Somboru pored druženja i brige o svojim konjima, uživa u rekreativnim aktivnostima, igranje tenisa, plivanja na bazenu, pecanja, odlazi i često na vikendicu. Nas dvojica volimo da spremamo hranu u našoj domaćoj radinosti, veoma mu znači da bude okružen ljudima koje voli. Pored nas se oseća komforno isključivo na taj način - pričao je Vagić i dodao:

- Ne voli nikakve turbulentne situacije. Obožava u slobodno vreme da ide na splavaranje, svake godine idemo zajedno na Taru. Prirodu obožava, da li kod nas na Duvanu, reka Tara ili su to planine. To su te aktivnosti koje ne preskače, ništa spektakularno. Ukratko – dobra hrana, dobri ljudi, konji.


Glas Srpske