AK "Atletik" ostvario istorijski uspjeh na Prvenstvu Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

AK "Atletik" ostvario istorijski uspjeh na Prvenstvu Republike Srpske



Sokolac je juče bio domaćin Pojedinačnog prvenstva Republike Srpske u atletici za seniore/ke i starije pionire/ke. Tehnički organizator prvenstva bio je Atletski klub "Glasinac". 
Atletičari Atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine nastavili su seriju odličnih nastupa pa su i na ovom prvenstvu ostvarili odlične rezultate.



- Istorijski rezultat smo ostvarili na ovom takmičenju. Postojimo samo dvije godine, a već dominiramo atletskom scenom u cijelom regionu. Kao najtrofejniji klub na pionirskom takmičenju sa ostvarenih deset medalja od kojih je sedam zlatnih i tri srebrne, uspjeli smo Bijeljinu pozicionirati visoko u atletici cijeloga Balkana. Dvije seniorske medalje su dodatno obogatile ovu izvrsnu kolekciju disciplina i osvojenih trofeja“, izjavio je za „Semberija INFO“ Velibor Kovač, predsjednik AK „Atletik“.



Prvaci Republike Srpske za 2023. godinu su: Ema Kovač (600m), Luka Pajkić (300m prepone), Dragan Senić (2000m), Bojan Milunović (300m), Pavle Kovač (bacanje koplja), Katarina Banduka (bacanje kugle) i štafeta 4x100m u sastavu Lukić, Senić, Pajkić, Milunović.

Viceprvaci Republike Srpske za 2023.godinu su: Ivana Mihajlović (3000m stipl), Đorđe Ivković (bacanje koplja), Bojan Milunović (100m) i Luka Pajkić (skok u vis).

Bronzana seniorska medalja u disciplini bacanje kugle zaslužno je pripala Ivani Mihajlović.

- Trud, stručan rad i upornost našeg tima je krunisan medaljama! Upravni odbor kluba čestita trenerima i sportistima na ostvarenim rezultatima. Idemo dalje u nove pobjede, čekaju nas dva izuzetna projekta u narednom periodu koji će doprinijeti razvoju atletike u našem gradu.  Hvala roditeljima na ukazanom povjerenju i nesebičnoj pomoći koju nam svaki dan pružaju“, stoji u saopštenju za javnost AK „Atletik“ Bijeljina.


AK „Atletik“ Bijeljina