MLADI BICIKLISTA DOMINIRA U DUNAV KUPU :: Semberija INFO ::

 

MLADI BICIKLISTA DOMINIRA U DUNAV KUPU



Vikend za nama obilovao je sportskim dešavanjima. Tako je u Beočinu, u okviru 31. Dunav kupa 2023. vožena šesta i sedma biciklistička trka. Biciklisti iz Bijeljine ostvarili su zapažen rezultat ali ono što posebno ohrabruje jeste činjenica da je lučonoša uspjeha semberskih biciklista na ovoj trci bio jedan mladi sportista. Radi se o Slaviši Ivanoviću, koji se takmiči u kategoriji kadeta i koji je na dvije trke vožene u nedjelju osvojio dvije medalje.



Obje trke su bile brdske a vozile su se pod nazivom „Juriš na Crveni Čot“. Prvo se vozila šesta trka Dunav kupa 2023. Bila je to brdska cestovna trka gdje je, u konkurenciji 20 vozača mladi Ivanović ostvario drugo vrijeme trke ostavivši iza sebe trećeplasiranog takmičara za više od jedne minute. Odmah poslije, vožena je sedma trka Dunav kupa. Radilo se o brdskoj trci na hronometar, a mladi Ivanović ovaj put nije dozvolio da iko bude brži od njega. U izuzetno jakoj konkurenciji sprintera, uz to starijih takmičara Slaviša Ivanović je osvojio prvo mjesto sa vremenom 25 minuta i 28 sekundi. Ovim rezultatima, Ivanović se učvrstio na čelnoj poziciji generalnog plasmana 31. Dunav kupa 2023. u kategoriji kadeta.

Uz Slavišu, na ovim trkama Dunav kupa 2023. učestvovalo je još četiri takmičara Biciklističkog kluba „BN cycling team“ iz Bijeljine: Radovan Brčin, Milorad Menjić, Dragiša Jović i Darko Gušić. Njih petorica su, u ekipnoj konkurenciji pozicionirali bijeljinski klub kao drugi u šestoj i prvoplasirani u sedmoj trci. U ukupnom plasmanu, nakon svih sedam odveženih trka ovosezonskog Dunav kupa, BK „BN cycling team“ zauzima drugo mjesto na tabeli.