Konors: Đoković najbolji, nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači :: Semberija INFO ::

 

Konors: Đoković najbolji, nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači


Nekadašnji američki teniser Džimi Konors izjavio je da nikada nije rekao da Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal nisu sjajni igrači. Konors je nedavno izjavio da Federer i Nadal ne mogu da budu najbolji igrači u svojoj eri zbog dominacije srpskog tenisera Novaka Đokovića. Legendarni američki teniser je odgovorio na kritike navijača Nadala i Federera.

- Oni su napravili takva pravila da su grend slemovi postali važna stvar. Znate ono "osvojio je mnogo grend slemova i zato je najbolji". Za mene, osvrćem se na svaki dan, svaki meč, svaki turnir, svaku godinu. Djeluje da se to promijenilo u posljednjih 15-20 godina, gdje se sve vrti oko grend slemova i koliko puta ste ih osvojili - rekao je Konors u svom podkastu. Konors tvrdi da nije želio da omalovaži švajcarskog i španskog tenisera, već ističe da je samo naglasio da je Đoković osvojio najviše grend slem turnira. Đoković je osvojio 23 grend slem trofeja, Nadal 22, a Federer 20.

- Ne kažem i nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači. Samo sam rekao da je tu sada novi momak na vrhu liste i to je sve. Ima najviše grend slemova u ovom trenutku. Nisam rekao da oni nisu sjajni igrači. Neću da kažem da jesu ili ako nisu. Oni jesu dobri igrači, a to su dokazali za ovih 15, 16, 17 godina i brojem osvojenih grend slemova. Samo sam rekao koliko je važan broj osvojenih grend slem trofeja - rekao je Amerikanac. On je podsjetio da je Pit Sampras u jednom trenutku imao najviše osvojenih grend slem titula (14), ali ga je 2009. nadmašio Federer, koji je na kraju osvojio 20 trofeja.

- Federer je prestigao Samprasa, a to je značilo da je Švajcarac najbolji teniser svih vremena, jer je imao više osvojenih grend slem trofeja. Đoković sada ima 23 trofeja, što znači da je najbolji svih vremena - zaključio je Konors.

(RTRS)