U NAJAVI FUTSAL SPEKTAKL U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

U NAJAVI FUTSAL SPEKTAKL U BIJELjINI


Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“ je najljepša priča savremenog bh. futsala. Ovom sportskom kolektivu trebalo je samo tri godine da pređu put od nule, odnosno ponovnog pokretanja kluba i takmičenja u Drugoj futsal ligi Republike Srpske do titule šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine.
 
Kao prvak BiH izborili su plasman u evropsku Ligu šampiona u futsalu.
Petog jula Bijeljinci su u Nionu saznali imena protivnika sa kojima će se sastati u okviru prvog, preliminarnog kruga UEFA Futsal Lige šampiona za sezonu 2023/24. Radi se o ekipama Tirana Futsal (Albanija), FC Cefn Druids (Vels) i Sparta Belfast (Sjeverna Irska). Prvi krug takmičenja će se održati od 22. do 27. avgusta u Albaniji a u sljedeći rang tamičenja prolazi samo prvoplasirana ekipa.
 
-Ekipa KMF „Radnik MD Shop“ je ove godine u Bijeljinu donijela dva trofeja (prvaci BiH i pobjednici Kupa RS) te smo prije istorijskog nastupa u futsal Ligi šampiona odlučili da odemo i korak dalje. Naime, u Bijeljini će se 12. i 13. avgusta odigrati futsal Turnir šampiona.
 
Potrudili smo se da dovedemo veoma atraktivne ekipe, pa će nam u goste doći prvak Austrije (Diamant Linz), prvak Srbije (KMF Loznica Grad) i vicešampion Slovenije (FC Silico)“, stoji u saopštenju za javnost KMF „Radnik MD Shop“.
 
Utakmice će se igrati u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“.