Paljanski basketaši idu u Francusku :: Semberija INFO ::

 

Paljanski basketaši idu u Francusku


GRADIŠKA - Ekipa“Pale” šampion je finalnog turnira 3×3 Republike Srpske i osvajač slota za čelendžer “Pont du Gard ” u Francuskoj koji se igra 1. i. 2. septembra.


Paljani u sastavu Marko, Rajko i Jovan Gutalj, te Danijel Rebić u finalnom susretu savladali su sa 21:20 ekipu „Inving Utopia“ za koju su igrali Nikša Milunović, Stefan Milošević, Aleksandar Ivetić i Đorđe Topolović. MVP finalnog turnira, koje je odigran u Areni Gradiška, bio je Rajko Gutalj iz šampionske ekipe.

Marko Gutalj kapiten ekipe, istakao je da su vjerovali u sebe.

-Nije bilo lako. Vjerovali smo u svoj šut, posljednja tri basketa bila su teška, na jednu loptu. Ovo je dokaz da se na Palama i sarajevsko-romanijskoj regiji igra dobar basket, rekao je Gutalj odmah po završetku finalnog susreta.

Finalni turnir okupio je osam ekipa iz Srpske, a treće mjesto pripalo je ekipi „ Prnjavor“ u sastavu Dejan Lazić, Dejan Jovanović, Aleksandar Petrović i Marko Slijepčević, koji su bili prošlogodišnji šampioni.

Tokom ligaškog dijela karavan je prošao kroz 23 lokalne zajednice odigrano je 488 basketa, zaigrala su 623 igrača i 310 timova.

Najbolji strijelac nakon ligaškog dijela je Stefan Milošević sa 469 poena. Ovogodišnji karavan u basketu dobio je viši nivo bodovanja od strane Međunarodne košarkaške federacije – FIBA , a podržan je od predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske“.


Glas Srpske