SPEKTAKL U BIJELjINI - MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU: Uskoro „Bijeljina OPEN“ i „Kamp šampiona“ :: Semberija INFO ::

 

SPEKTAKL U BIJELjINI - MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU: Uskoro „Bijeljina OPEN“ i „Kamp šampiona“



Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine u nedjelju, trećeg septembra organizovaće 17. Međunarodni karate turnir „Bijeljina OPEN- Noć šampiona 2023“. Prijave su otvorene do prvog septembra, a do sada za učešće na turniru se prijavilo 436 učesnika iz 47 klubova iz devet zemalja: Srbije, Mađarske, Crne Gore, Njemačke, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Slovačke i BiH.

Ovaj turnir iz godine u godinu postaje sve posjećeniji što ne treba čuditi kada se zna da se u septembru i oktobru održavaju ključna takmičenja na nacionalnim nivoima pa karatisti koriste turnir u Bijeljini kao kvalitetnu provjeru pred nastavak takmičarske sezone. U Bijeljinu i ove godine dolaze talentovani takmičari iz čitave Evrope, dižući kvalitet i rejting turnira „Bijeljina OPEN – Noć šampiona“.

Pored održavanja međunarodnog turnira, KK „Šampioni“ će dva dana prije turnira organizovati prvi „Kumite karate - Kamp šampiona“ sa međunarodnim učešćem. Voditelj kampa će biti Žarko Raković, jedan od najtrofejnijih evropskih karate trenera i selektror ženske seniorske reprezentacije Crne Gore.

Milorad Marković trener KK „Šampioni“ i predsjednik Organizacionog odbora „Kamp šampiona“ i turnira „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2023“.



-Turnir „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2023“ je opravdao svoje postojanje postavši mjesto na koje dolaze jako dobri karatisti iz različitih zemalja, iz različitih škola karatea i mjesto gdje naši, domaći karatisti mogu mnogo da nauče. Koliko smo u tome uspjeli, dovoljno govori broj medalja koje su prethodnih nekoliko godina osvajali, uzeću za primjer samo karatiste KK „Šampioni“. Da bismo nastavili još bolje i jače, ove godine pravimo novi korak. Po prvi put organizujemo međunarodni „Kamp šampiona“ gdje ćemo pružiti priliku svim karatistima željnih znanja i dokazivanja da dva dana uče od jednog od najboljih evropskih trenera u ovom trenutku, Žarka Rakovića. Siguran sam da će svi polaznici naučiti vrijedne lekcije pred nastavak sezone i takmičenja na državnim, balkanskim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Ovo su dvije značajne sportske manifestacije za Bijeljinu i gradski karate. Zahvalio bih se gradonačelniku Bijeljine, Ljubiši Petroviću za sve što je učinio na podršci našem klubu tokom ove godine“, izjavio je za „Semberske novine“ Milorad Marković trener KK „Šampioni“ i predsjednik Organizacionog odbora „Kamp šampiona“ i turnira „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2023“.

​Oba sportska događaja održaće se pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bijeljina.


Semberske novine - Semberija info