ŠK “SVETOZAR GLIGORIĆ”: PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE U ŠAHU ZA SENIORE, ŽENE I OMLADINCE :: Semberija INFO ::

 

ŠK “SVETOZAR GLIGORIĆ”: PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE U ŠAHU ZA SENIORE, ŽENE I OMLADINCE



Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ Bijeljina jedini je od Krajine do Hercegovine nastupio u sve tri konkurencije i postigao zapažen rezultat. U periodu od 14. do 19. avgusta 2023. godine u Bijeljini je održana je Prva liga Republike Srpske u šahu. Treće mjesto i bronzana medalja pripala je seniorskoj konkurenciji u kojoj su učestvovali kadeti od 13 do 16 godina.

Za ekipu su nastupali: Sanjin Čulum, Aleksa Alimpić, Mirko Šajin, Emanuel Lazić, Karlo Pavičić, Rado Milovanović, Dušan Kozomara i Đorđe Lukić. Značajan uspjeh ostvarili su Emanuel Lazić sa osvojenih osam poena iz devet odigranih partija i VM Dalibor Stojanović sa osvojenih šest poena.

Ženska konkurencija takođe je osvojila bronzanu medalju, a za nju su nastupale omladinke do 18 godina i to: Anastasija Stankić, Đurđica Kozomara i Slađana Lukić. Omladinska ekipa kadeta od 12 do 18 godina osvojila je drugo mjesto. Predstavljali su je: Dušan Kozomara, Đurđica Kozomara, Đorđe Lukić, Rado Milovanović i Anastasija Stankić.

​Takozvani Fišerovski rezultat imao je Rado Milovanović sa osvojenih 7 poena iz 7 odigranih partija čime je ostvario uspjeh kao najbolja treća ploča, a pored njega i najbolja druga ploča Đorđe Lukić sa 6,5 poena iz sedam partija.