MIA MILICA VUJIĆ: ČETVRTI PUT ZAREDOM PRVAKINjA BIH :: Semberija INFO ::

 

MIA MILICA VUJIĆ: ČETVRTI PUT ZAREDOM PRVAKINjA BIH


U subotu, 16. septembra održano je Državno prvenstvo BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Prvenstvo je održano u Bugojnu a učestvovalo je 90 klubova i 483 takmičara. Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine je na Državnom prvenstvu učestvovao sa petero svojih ponajboljih kadeta: Marija Gavrilović (-54kg), Ivan Knežević (-52kg), Milica Mijić (kate), Vukašin Tripunović (-52kg) i Milica Mia Vujuć (-54kg).
 
Gavrilovićeva i Vujićeva su nastupile u istoj težinskoj kategoriji koja je ujedno bila i najmasovnija na turniru. Ukupno 40 najboljih bh. kadetkinja u težinskoj kategoriji do 54 kilograma takmičilo se za zlatnu medalju. U toj masovnosti, svoj kvalitet su pokazale obje UNSU-ove kadetkinje. Mia Milica Vujić je osvojila zlatnu medalju i titulu prvaka Bosne i Hercegovine dok je Marija Gavrilović izborila bronzano odličje.


 
-Mia Milica Vujić je na ovom prvenstvu debitovala u kadetskoj konkurenciji, gdje je u najmasovnijoj kategoriji na briljantan način osvojila zlatnu medalju.
 
Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, u narednih pet Mia Milica je pokazala zavidan nivo forme, koju je brusila kroz naporne pripreme tokom cijelog ljeta. Ističemo da je ovim uspjehom objedinila ovogodišnju U14 titulu državne prvakinje sa kadetskom. Ovo je njen ukupno četvrti u nizu naslov prvakinje BiH čime pokazuje kontinuitet dobrog rada i konstantnog napredovanja. Uz balkanske medalje i nedavnu bronzu sa WKF Svjetske karate 1 lige za mlade u Poreču, te sve gore pomenute naslove Mia Milica definitvno ispisuje nove stranice uspjeha ženskog karate sporta u Bijeljini ali i Republici Srpskoj.
 
Pored nje, u istoj kategoriji nastupala je naša druga kadetkinja Marija Gavrilović, koja je diskutabilnom sudijskom odlukom o diskvalifikaciji zaustavljena u četvrtfinalu. Nakon toga, Marija je još jednom pokazala kvalitet i iskustvo jer se, kroz naredna dva meča u repasažu uspjela izboriti za treće mjesto i bronzanu medalju“, stoji u saopštenju za javnost KK „UNSU“ Bijeljina.



Iz KK „UNSU“ su najavljivali da će ove godine u kadetsku kategoriju ući njihovi karatisti koji su prethodnih godina ostvarivali odlične rezultate u pionirskoj i U14 kategoriji. I evo, rezultati su počeli stizati.
 
U katama je nastupila i, poput Vujićeve i Gavrilovićeve kao kadetkinja debitovala Milica Mijić koju je 0,2 boda odvojilo od eventualne borbe za medalju. U svakom slučaju, Mijićeva je pokazala napredak i na Prvenstvu BiH ostvarila sve što se u klubu očekivalo od nje.
 
U muškoj konkurenciji kadeta nastupali su Ivan Knežević i Vukašin Tripunović ali su ostali bez značajnijeg plasmana. Treba reći da su obojica takmičara imali povrede koje su ih spriječile da prikažu više.
 
-Kao klub, prezadovojni smo nastupima i rezultatima naših takmičara. Od četiri zlatne medalje u borbama koje su stigle u Republiku Srpsku jedna je naša, što dovoljno govori o našem radu ali i težini osvajanja zlatnih medalja na prvenstvu BiH. Nastavljamo da se spremamo za još jedan izborni (bodovni) državni turnir u oktobru mjesecu u Banja Luci kada ćemo sumirati ostvarene rezultate i eventualne plasmane na međunarodnu scenu, a sigurni smo da će ih biti. Na kraju, želimo naglasiti da je naše takmičare i takmičarke u odsustvu glavnog trenera Gorana Ivkovića odlično predvodila Jelena Tripunović, licencirani trener Karate saveza RS i Karate saveza BiH“, stoji na kraju izvještaja KK „UNSU“ sa Državnog prvenstva u karateu.