KK „ŠAMPIONI“: MILOŠ SIMIĆ JE PRVAK BIH :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“: MILOŠ SIMIĆ JE PRVAK BIH



U dane vikenda, 16. i 17. septembra održano je Državno prvenstvo BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21). Prvenstvo je održano u Bugojnu a učestvovalo je 90 klubova i 483 takmičara koji su ostvarili 526 nastupa. Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine predstavljalo je devet takmičara: Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47kg), Nikolina Gavrić (kadetkinje, +61kg), Marija Trifković (kadetkinje, -54kg), Mihajla Simić (kadetkinje, +61kg), Aleksandar Saša Živanović (kadeti, kate), Sinan Paljevac (juniori, -68kg), Miloš Simić (juniori, -76kg i U21, -75kg), Aleksandar Novicki (U21, -84kg) i Lazar Marković (U21, -67kg).



Od navedenih takmičara zasjao je Miloš Simić koji je na ovom turniru nastupao u dvije kategorije. Iako junior, Simić se okušao i u kategoriji mlađih seniora gdje je osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka BiH za 2023. godinu u kategoriji U21, -75kg. Ova titula je kruna predanog rada mladog karatiste koji je tokom prethodnih godina na brojnih turnirima redovno bio među najboljim takmičarima u svojoj kategoriji. Ovaj put, pokazao je da je najbolji. 



Pored Simića, Emilija Bogdanović je osvojila bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja -47kg dok se Aleksandar Novicki ovoga puta morao zadovoljiti petim mjestom u svojoj kategoriji. Ostali takmičari KK „Šampioni“ nisu imali zapaženijeg uspjeha.