Jović : Ostvarenje sna je igrati za Milan :: Semberija INFO ::

 

Jović : Ostvarenje sna je igrati za Milan


Srpski fudbalski reprezentativac Luka Jović izjavio je da mu je velika čast i zadovoljstvo da igra za tako veliki klub kao što je Milan.

Jović je pre tri nedelje stigao u Milan iz Fiorentine na pozajmicu do kraja sezone.

"Učiniću sve da ostvarim ciljeve sa Milanom. Bilo je kontakata početkom leta, moja želja je bila da dođem u Milan. Čekao sam Milan, sve ostale ponude sam odbio",  rekao je Jović na konferenciji za medije.
 
On je priznao da je imao ponudu Milana i pre tri godine.

"Paolo Maldini me je kontaktirao pre tri godine kada sam bio u Realu, ali nije došlo do dogovora. Sada sam ovde. Bio sam spreman da ostanem u Fiorentini, ali je ponuda da pređem u Milan stigla poslednjeg dana prelaznog roka. Veoma sam srećan što igram za Milan", naveo je srpski napadač.

Jović je istakao da je u mladosti navijao za Milan.

"Moj otac i prijatelji su bili navijači Milana. Ostvarenje sna je igrati za Milan. Nadam se da ću svojim igrama doprineti uspesima ovog kluba. U fudbalu postoji pritisak, stvari se brzo menjaju iz utakmice u utakmicu. U Milanu uvek morate da se borite sa pritiskom. Mislim da ja neću imati problema sa tim",  istakao je srpski reprezentativac.

Jović je rekao da može da dosta nauči od francuskog napadača Olivijea Žirua.

"Žiru je sjajan igrač, on je najbolji strelac Francuske i igrao je sa velikim uspehom za brojne klubove. Siguran sam da svaki dan mogu nešto da naučim od njega. Nadam se da ću na najbolji način moći da ga zamenim kada god je potrebno", dodao je Jović.

Jović je izjavio da je srećan što će sarađivati sa trenerom Milana Stefanom Piolijem.

"Rekao mi je da veruje u mene i da je siguran da ćemo imati odličnu saradnju. Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa njim. Nisam fizički 100 odsto spreman, pa ću morati naporno da radim da bih dostigao željenu formu. Ovo je veliki korak napred za mene. U Realu stvari nisu išle najbolje, ali sada sam deo jednog od najboljih klubova na svetu. Nadam se da ću imati sreće i da ću da se vratim na svoj stari nivo",  istakao je Jović, koji je pre pet dana debitovao za Milan na meču sa Interom (1:5).
 
(b92)