Čukarički poražen od Ferencvaroša :: Semberija INFO ::

 

Čukarički poražen od Ferencvaroša


FOTO: TANJUG
Fudbaleri Ferencvaroša pobijedili su večeras Čukarički rezultatom 3:1 (2:1) u meču prvog kola grupe F Lige konferencija.

Izabranici Dejana Stankovića postigli su gol u 10. minutu, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Prvu veliku šansu za Čukarički imao je Đorđe Ivanović, ali mu je u 17. minutu golman domaćih zaustavio udarac sa ivice peterca.

Devet minuta kasnije Ivanović je ipak doveo "brđane" u vođstvo poslije asistencije Bojice Nikčevića, odlično se snašao i prizemnim udarcem sa desetak metara poslao loptu u mrežu domaćina.

Gol Ivanovića ostaće upisan u klupskoj istoriji kao prvi gol u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Ferencvaroš je mogao do izjednačenja tri minuta kasnije, ali je udarac Kvabvene Ovusua posle kontranapada zaustavio golman gostiju Filip Samurović.

U 33. minutu španski sudija Giljermo Kvadra je dosudio penal za domaću ekipu, ali je poslije poziva iz VAR sobe i pregledanja snimka promijenio odluku i poništio najstrožu kaznu.

Španac je u 41. minutu ponovo pokazao na bijelu tačku, Ivanović je sa leđa oborio Ovusua, a najbolji strijelac Ferencvaroša Barnabas Varga bio je siguran sa bijele tačke. Najbolji igrač utakmice Ovusu je u sedmom minutu nadoknade, golom iskosa sa oko 12, 13 metara, donio potpuni preokret.

U 67. minutu u ekipi Ferencvaroša strijelca gola sa penala Vargu zamijenio je srpski napadač Aleksandar Pešić i u prvom napadu imao dobru šansu, ali je njegov udarac glavom sa sedam metara odlično zaustavio golman "brđana". Pešić je ipak postigao gol, u 79. minutu je natrčao na jednu odbijenu loptu i potvrdio pobjedu "Fradija".

U drugom meču grupe F Genk i Fjorentina su remizirali (2:2), a oba gola za "ljubičaste" dao je defanzivac Luka Ranijeri, drugi na asistenciju Nikole Milenkovića koji je odigrao svih 90 minuta.

U drugom kolu, 6. oktobra, Čukarički će u Leskovcu ugostiti Genk, dok će Fjorentina biti domaćin Ferencvarošu. Pobjednik grupe plasiraće se direktno u osminu finala Lige konferencija, dok će drugoplasirani u baražu igrati protiv nekog od trećeplasiranih klubova iz Lige Evrope.